swimming pool

Belle Epoque cottage in the hillsides of Nice

Though largely built-up, the hillsides of the French Riviera town of Nice are still dotted with beautiful 19th-century manor homes, with lush grounds and tranquil views of the sea. It was on one such estate where a secluded Belle Époque cottage caught the eye of a young creative couple, who began hatching plans for updating the property the moment they stepped onto the grounds. source Lonny

Qf7MAdCwi-Ux

Minimalist swimming lane in the garden of a home in Nice, designed by Italian architect Piercarlo Dondona.

London Residence by David Chipperfield

This private house in Kensington  was designed by David Chipperfield. The house occupies the former site of a Victorian house and features a single storey annex and garage. The project achieved planning permission in 2009 following several months of consultation with the Royal Borough of Kensington and Chelsea’s planning committee, the Architectural Advisory Panel, and English Heritage. The visible concrete has been colored to match the bricks and has an exposed aggregate finish. All exterior door and window frames are generous in size and made of bronze. The main materials inside include travertine floors, oak doors and fittings, and polished plaster walls. source : trendland

Sardinia House by Ramon Esteve

Sardinera House hovers on a cliffside over the Mediterranean Sea in Jávea, Spain, between El Portixol and Cala Blanca, with its panoramic views and magical outdoor living. Designed by Ramón Esteve with concrete walls that shift allowing for a change in views. Sections of the house extend out towards the ocean creating patio spaces in between. source : designmilk

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-13-600x514

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-1

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-6-600x303

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-12-600x334

Casa-Sardinera-Ramon-Esteve-11-600x430

Charming Palm Springs Renovation

Working with architects Lance C. O’Donnell and Craig M. Hammond, Shiell attempted to bring the Palmer & Krisel house back to its original footprint with a new emphasis on indoor-outdoor living. “I wanted to highlight the views and bring as much light in to the house as I could,” Shiell explains. “I also wanted to make it an art house with maximum lighting.”

la-hm-0801-shiell-pictures-015

la-hm-0801-shiell-pictures-014

la-hm-0801-shiell-pictures-016

la-hm-0801-shiell-pictures-017

la-hm-0801-shiell-pictures-003

la-hm-0801-shiell-pictures-002